NL English Deutsch

PowerCatcher, de technische specificaties

Het casco

onderzijde bootHet casco, de romp, van de PowerCatcher is vervaardigd uit 4,5 mm dik, slagvaste en praktisch onbreekbare ABS kunststof wat ongevoelig is voor UV-stralen en weersinvloeden. Er is gekozen voor een catamaran uitvoering waardoor de voerboot zowel beladen als onbeladen onder alle weersomstandigheden, zich met een uiterst stabiel vaargedrag over het water verplaatst.

De actieradius van de PowerCatcher bedraagt minstens 500 meter. De laadcapaciteit van de hoofdvoerbak bedraagt ca 1,5 kg

Casco afmetingen : 70cm x 35cm x 30 cm ( l x b x h) netto eigen gewicht: ca 2500 gram (excl. accu).

Elektronica

Graupner logoAlleen de beste elektronica is goed genoeg! Daarom gebruiken wij het topmerk in de modelbouw: ROBBE / GRAUPNER. Natuurlijk zijn er van alle onderdelen verschillende types te koop maar we kiezen voor degelijkheid en duurzaamheid, dus zijn dit de onderdelen die ik gebruik:

De motoren:

De PowerCatcher wordt aangedreven door 2 Graupner Speed 720BB Torque motoren (of gelijkwaardig). Geruisloze motoren met 5500 rotaties per minuut die een relatief laag stroomverbruik hebben, waardoor een vaartijd behaald kan worden van ongeveer 120 minuten op één loodaccu.

De snelheidsregelaars:

Doordat we een eigen bouw powerprint gebruiken hebben we in onze nieuwste voerboten geen snelheidsregelaars meer nodig. Deze print regelt de verlichting, en de motoren. Het is ook meteen een een accuindicator in de vorm van: als de accuspanning te laag is gaan de leds knipperen, en als de schroeven geblokkerd worden gaan ook de leds knipperen (aan de kant van de obstructie). De verstraler wordt ter bescherming na 1 minuut uitgeschakelt. De snelheidsregelaars zijn inmiddels vervangen door onze POWERPRINT (door onszelf ontwikkeld!).
Servo:

Graupner 5491 ( of gelijkwaardig), ultra sterke digitale servo met metalen tandwielen.
Deze servo kan een gewicht van 12 kilo verplaatsen! Ruim voldoende power dus om de inhoud van de voerbak te lossen.


Zender:

Standaard gebruik ik een 6 kanaals zenderset, 2,4 Ghz, van goede kwaliteit.
Bijvoorbeeld Futaba sport.

Bij een aankoopbedrag hoger dan € 1500,- ontvangt u de luxe digitale zenderset  FUTABA T6K i.p.v. de standaard zenderset.


Accu:

Loodaccu 12 Volt - 9 Ampère/uur met een gewicht van 2,6 kilo.


Schroeven:

Twee 4-blads messing schroeven met een doorsnede van 55 mm. De schroeven worden beschermd door speciale RVS-vuilprotectors. Deze schroefbescherming biedt u de kans om probleemloos strak tegen de waterplanten en overige begroeiingen, uw voerplek aan te leggen. De vuilprotectors zijn demontabel zodat hierdoor de schroeven goed bereikbaar zijn om te reinigen.


Assen: 

Twee degelijke scheepsassen door onszelf gefrabiceerd.Vraag nu een proefvaart aan!

Bestel nu een Powercatcher voerboot